Gallery Gallery

Туристическо селище Крайморие

Черно море е вътрешно-континентално море, което чрез протока Босфор се свързва с Мраморно море и от там, чрез протока Дарданели с Егейско море. Съдържанието на морска сол е относително малко в сравнение с това в други морета (почти два пъти по-малка соленост от тази в Средиземно море). Максималната височина на вълните не надвишава 5-6 метра, а приливите и отливите са почти незабележими.
Туристическо селище Крайморие е разположено 10 км на юг от гр. Бургас. Има удобни и красиви плажове с бистра морска вода. Плажната ивица, застлана с чист златист пясък и спокойно море с равномерно полегато дъно създава добри условия за плаж, плуване и игри, Северно от Крайморие се е намирала средновековната крепост "Форос", която се счита за предшественик на гр. Бургас, а на изток в морето е единственият по големина остров в Черно море - "Света Анастасия" където е изградена музейна експозиция, показваща културно историческо наследство от южното Черноморие. Островът е достъпен за туристи чрез параходна връзка от гр. Бургас или Крайморие.
Тук Вие можете да посетите природната местност "Пода". "Пода" е обявена за защитена местност през 1989 г . и е предоставена за стопанисване на Българското Дружество за Защита на Птиците ( БДЗП ). В нея се намира единствената по Черноморското ни крайбрежие смесена колония на бялата лопатарка, блестящия ибис, нощната -, червената -, гривестата -, малката бяла - и сивата чапла. Международната й значимост за птиците я определя като Орнитологично важно място и Рамсарска територия.
В туристическо селище Крайморие има отлично уредени ресторанти, дискотеки, кафе-сладкарница, магазини за сувенири, хранителни стори, плодове и зеленчуци, павилиони бира-скара, фитнес и интернет зали. Всичко това дава възможност за приятно прекарване на краткотраен отдих и за летуване. До туристическо селище Крайморие има постоянен градски транспорт.

  Designed and code by Hi